Truskawkowy sorbet z bitą śmietaną i orzechami (bez cukru)
Gorąco, niemiłosiernie gorąco! Ale mam na to sposób - truskawkowy sorbet zimny, jak biegun północny, a pyszny, jak cała lodziarnia. Cześć, lato! Wreszcie również mogę podzielić się z Wami opinią na temat SYFONU ISI firmy Stalgast, który dostałam do testów. Przede wszystkim, co dla mnie ważne, jest bardzo prosty w obsłudze i łatwo się go myje. To już duży plus. Poza tym, bitą śmietanę przygotowałam w nim w… 60 sekund! Łącznie z nabiciem wkładu, przełożeniem mleczka, wstrząśnięciem i nałożeniem gotowej bitej śmietany do pucharków. Mikser i trzepaczki odstawiam w kąt. Jestem absolutnie zachwycona syfonem i tym, co on potrafi. A potrafi dużo więcej niż bitą smietanę - co mam nadzieję, pokazać Wam niebawem. CZYTAJ WIĘCEJ